NOAB lidmaatschap

Administratiekantoor Veron is lid van de NOAB, Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen. Aansluiting van ons kantoor bij de NOAB houdt in, dat onze medewerkers voortdurend opleidingen, cursussen en seminars dienen te volgen om met de laatste ontwikkelingen op fiscaal en bedrijfseconomisch gebied op de hoogte te blijven. Voor de cliënt betekent dit een garantie van kennis en kwaliteit, voor Veron houdt het lidmaatschap een erkenning van deskundigheid in. Tevens betekent aansluiting, dat wij, indien dit noodzakelijk mocht zijn, een beroep kunnen doen op een keur van specialisten, zoals o.a. advocaten, fiscaal-juristen, register-accountants en accountant-administratieconsulenten tegen gunstiger tarieven dan de normaal gangbare. Dit om de cliënt optimaal van dient te kunnen zijn.

Een NOAB-lid is zelf ook mkb-ondernemer. Hij spreekt en verstaat de taal van zijn klanten. Hij bezoekt ze regelmatig en kent het reilen en zeilen van de bedrijven als geen ander. Een NOAB-lid gaat uit van een vertrouwensrelatie met zijn klanten, is flexibel en investeert in een persoonlijk contact met klanten. Zijn vakkundigheid is gekoppeld aan ondernemerszin en dat betekent dat klanten geen hoge drempels hoeven te nemen en dat er binnen NOAB-kantoren geen van negen-tot-vijf-cultuur bestaat.

NOAB-kantoren werken oplossingsgericht. Dat gebeurt niet vanuit de pretentie, dat zij altijd en voor alles pasklare oplossingen uit hun mouwen schudden. De NOAB-kantoren hebben toegang tot de NOAB-adviesgroep, een keurkorps van fiscalisten, juristen, advocaten en registeraccountants. Door vaktechnische periodieken, waaronder het NOAB-tijdschrift Activa, en workshops blijven NOAB-leden op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Spoedeisende informatie stuurt het NOAB-secretariaat via een mailing onmiddellijk naar aangesloten kantoren. Daarnaast krijgen de kantoren geregeld nieuwsbrieven en brochures.

Een NOAB-kantoor is kleinschalig, beschikt over een netwerk specialisten en staat onder een periodieke kwaliteitscontrole van een onafhankelijke kwalificerings- en toelatingscommissie. NOAB-administratiekantoren moeten blijvend aan een aantal strenge eisen voldoen. De NOAB-kantoren die zich in heel Nederland bevinden, zijn duidelijk herkenbaar aan het NOAB-logo.

De NOAB beroepscode zorgt ervoor dat ethisch handelen bij de leden hoog in het vaandel staat.

Tot de verplichtingen van NOAB-kantoren behoren onder meer een verplichte bijscholing, een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en de NOAB-leverings- en betalingsvoorwaarden. De NOAB kent een onafhankelijke geschillencollege. Bij een geschil tussen een NOAB-kantoor en een klant kan om een bindende uitspraak worden gevraagd.

Meer weten?